Zakelijk versus persoonlijk leasen: waar moet u rekening mee houden voor uw bedrijf?

Nu meer werknemers het openbaar vervoer willen vermijden tijdens de pandemie, overwegen bedrijven en consumenten andere opties om zich te verplaatsen, waaronder autoleasing.

Autoleasing kan een kosteneffectieve en probleemloze manier zijn om in een gloednieuwe auto of bestelwagen te rijden, waardoor zorgen over de waardevermindering van het voertuig en de noodzaak om de volledige kosten van de auto te betalen worden weggenomen.

 

Maar is het fiscaal efficiënter om een ​​auto persoonlijk of via uw BV te leasen? John Wilmot, CEO en oprichter van LeaseLoco legt uit dat hoewel er geen definitieve goede of verkeerde route is, er enkele belangrijke voordelen en beperkingen zijn die u moet overwegen voordat u een beslissing neemt om ervoor te zorgen dat u uiteindelijk de beste deal krijgt. Prive lease vergelijken op leaseauto.net.

 

 

Met een zakelijke lease kunnen bedrijven hun voertuigen financieren met een minimale aanbetaling in wat vaker wel dan niet een goedkoper alternatief is voor het kopen van de auto met een PCP-lening. Bij zowel zakelijke als persoonlijke leaseovereenkomsten moet u rekening houden met factoren zoals de looptijd van de overeenkomst, het vereiste aantal kilometers en het budget, maar belastingen spelen ook een sleutelfactor in met name zakelijke leaseovereenkomsten.

 

Een van de belangrijkste dingen die u moet overwegen, zijn drie lelijke letters die u waarschijnlijk al kent: BIK (voordeel van alle aard). Het verwijst naar alle extra’s of secundaire arbeidsvoorwaarden die zijn inbegrepen in het pakket van een werknemer en die zowel in persoonlijke als werktijd worden gebruikt – in dit geval een bedrijfswagen. Het is waarschijnlijk de grootste beïnvloeder van uw beslissing om een ​​zakelijke lease te nemen in plaats van een persoonlijke lease.

 

BIK kan worden gebaseerd op een aantal variabelen, zoals de waarde van de auto, de persoonlijke belastingschijf van de bestuurder en de CO2-uitstoot van de auto. Veel bedrijven zullen daarom proberen de BIK-belasting voor automobilisten zo laag mogelijk te houden. In sommige gevallen kunt u het belastingbedrag dat u betaalt verlagen door het voertuig parttime te gebruiken en bij te dragen in de kosten van de auto.

 

Met zakelijke huurovereenkomsten zullen veel bedrijven de helft van de betaalde btw over de maandelijkse huurkosten van voertuigen kunnen terugvorderen. Als uw auto bijvoorbeeld € 200, – per maand plus btw kost, kunt u € 20, – per maand besparen als u deze betaalt via een zakelijk huurcontract; dit kan een belangrijke factor zijn wanneer de maandelijkse kosten beginnen te stijgen. Voor bestelwagens en pick-ups wordt het nieuws nog beter, aangezien 100% herstelbaar is. Automaat prive lease is veilig.

 

Het dilemma van het voertuigtype

Het voertuigtype is ook belangrijk om te overwegen bij het kijken naar een lease-overeenkomst, aangezien de BIK op een busje of pick-up anders wordt berekend dan op een auto. Voor bestelwagens wordt de belasting berekend volgens een vast tarief, waarbij geen rekening wordt gehouden met de CO2-uitstoot en de waarde. Momenteel is het vaste tarief £ 3.490 en gebruikers zullen 20 tot 40% van dit tarief moeten betalen, afhankelijk van uw persoonlijke belastingschijf. Kiezen voor een busje of pick-up kan daarom een ​​goede optie voor u zijn als dit past bij uw assortiment en zakelijke behoeften, en als u minder belasting betaalt.

 

Als alternatief kan een elektrische of hybride auto het beste bij u passen. In juni 2019 werd het VK de eerste grote economie die een netto CO2-nuldoelstelling in de wet opnam, met 2050 als deadline. Dit niveau van verandering vereist nu actie, dus het is geen verrassing dat auto’s een impact hebben op uw motorrijwiel op basis van hun CO2-uitstoot, en dat zal uw zakelijke lease-zoektocht uiteindelijk richten op elektrische en hybride voertuigen die binnen een economisch aanvaardbaar niveau vallen. Het resultaat is dat alle benzine- en dieselauto’s, niet-hybride auto’s, goedkoper worden als persoonlijke lease, betaald uit het netto-inkomen.

 

Laten we, om dit voordeel in de praktijk te zien, eens kijken naar een EV die beschikbaar is om te leasen op de grootste vergelijkingssite voor autolease in het VK, LeaseLoco. De Hyundai Kona 100kw Premium 39kWh kost £ 34.750 om direct te kopen. Op het moment van schrijven is de auto beschikbaar voor lease voor £ 234,93 + btw per maand gedurende drie jaar. Bedrijven kunnen daarom de helft van de btw terugvorderen, waardoor de kosten voor het bedrijf slechts £ 258,42 per maand bedragen.

 

We vroegen het Amar van Empire Van Hire Birmingham, die sinds de oprichting van het bedrijf in 2014 veel bestelwagens en voertuigen heeft gehuurd en bezat. Hij zei: “Het leasen van een bestelwagen kan een van de beste investeringen zijn die u voor uw bedrijf doet en kan nieuwe kansen bieden. zonder uw cashflow te schaden.

 

Hoe zit het met uw loonpakket?

Er zijn ook werkgeversbijdragen voor de volksverzekeringen (NIC) die je moet betalen, maar als je een autovergoeding als salaris neemt, geldt dat ook, dus het maakt geen verschil in kosten voor het bedrijf. Als u een Engelse belastingbetaler met een hoger tarief bent, geeft het nemen van £ 258,42 als salaris per maand u £ 149,89 na PAYE en NIC van 42%. Bijgevolg komen de werkelijke kosten voor de automobilist in dit voorbeeld uit op minder dan £ 150 per maand voor een auto met een catalogusprijs van bijna £ 35.000: een goed idee als de EV-reeks geschikt is voor uw behoeften. Ook hoeft er geen wegenbelasting te worden betaald, vaak zijn er weinig tot geen servicekosten op een EV, en is de auto ook gegarandeerd gegarandeerd. Zelfs voor een belastingbetaler met een normaal tarief resulteert dit in feite in een besparing van 32% belasting, wat een effe creëertctive maandelijkse kosten van £ 175,73.

 

Voor het belastingjaar 2020-2021 hebben volledig elektrische voertuigen nul procent BIK om de plannen van de regering voor een groenere en duurzamere economie te ondersteunen. Voor het boekjaar 2021-2022 stijgt het tarief voor emissievrije auto’s naar één procent en het jaar daarop naar twee procent. Zelfs met deze uiteindelijke stijgingen is de impact op de besparingen nog steeds enorm en kan de bestuurder voor een relatief lage prijs een duurzamer, duurzamer voertuig aanschaffen. In het bovenstaande voorbeeld zou een stijging van één procent van de BIK resulteren in slechts £ 11,58 per maand extra in het tweede jaar en slechts £ 23,16 per maand in het derde jaar. Hoewel de BIK zo laag staat op EV’s, is de impact duidelijk aanzienlijk. Voor het bovenstaande auto-voorbeeld zou de automobilist £ 486,07 bruto-inkomen per maand moeten verdienen om de auto te betalen via een persoonlijke lease.

 

Over het algemeen moet u beoordelen waarvoor u het voertuig gaat gebruiken, het vereiste rijbereik en hoe dat van invloed kan zijn op uw belastingen. Als u een voertuig nodig heeft met een hoge CO2-uitstoot of een hoge waarde, is privé leasen wellicht de meest kosteneffectieve optie. Kiest u echter voor een elektrische auto, dan is zakelijk leasen wellicht de beste optie. Uiteindelijk moet u de voordelen en de geschiktheid van het voertuig voor u en voor het bedrijf afwegen.